Συνάντηση για την εύρυθμη λειτουργία των θεάτρων

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 14:10
A- A A+

Η εύρυθμη λειτουργία των θεάτρων καθώς και η βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας σε αυτά, ήταν το θέμα συνάντησης εκπροσώπων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον Γενικό Γραμματέα  και την Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), κ. Κώστα Κεχαγιόγλου και κα Μαργαρίτα Συγγενιώτου, τον πρόεδρο της Ένωσης Χώρων Πολιτισμού Αθήνας κ. Δημήτριο Καρατζιά, την πρόεδρο της Ένωσης Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων (ΕΚΜΕΘΙ) κα Αιμιλία Υψηλάντη και τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου κ. Αθανάσιο Σταυρόπουλο.

Στη συνάντηση, που έγινε παρόντος και του νομικού συμβούλου του δημάρχου Αθηναίων κ. Αθανάσιου Τσιούρα, συμφωνήθηκε ότι όλα τα θέατρα πρέπει  να εναρμονιστούν με το παρόν θεσμικό πλαίσιο, το οποίο διέπει τη λειτουργία τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την κάλυψη όλων των συνθηκών ασφαλείας που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από την πλευρά του, σε συνεργασία με τους φορείς, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.  

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς