Συνάντηση Πετραλιά με τον αμερικανό πρόεδρο

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2005 21:27
A- A A+

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στρογγυλής τραπέζης που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, με τον αμερικανό πρόεδρο Τζόρτζ Μπους, παρουσία και άλλων ηγετών της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης, την Τρίτη το πρωί (τοπική ώρα), στην Ουάσιγκτον.

Οπως είπε η κ. Πετραλιά, ο αμερικανός πρόεδρος «επιβεβαίωσε τις ήδη πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» και χαρακτήρισε τον έλληνα Πρωθυπουργό «καλό φίλο» και «πολύ καλό πολιτικό».

Ο κ. Μπους συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά για τους άψογους και ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της τρομοκρατίας και στην ανάγκη καταπολέμησής της.

Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε τον αμερικανό πρόεδρο για τη διεξαγωγή του συνεδρίου των γυναικών της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα, και ο κ. Μπους διαβεβαίωσε ότι θα παράσχει την υποστήριξή του για τη διεξαγωγή του.

Στο ίδιο θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα και η συνάντηση της κ. Πετραλιά με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Νίκολας Μπερνς.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή