Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 20:29
UPD:21:13
TWITTER/@Elysee
A- A A+

Στο Μέγαρο των Ηλυσίων έφτασε λίγο πριν τις 20.30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός μεταφέρει στο Γάλλο Πρόεδρο την εκτίμηση ότι η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει έδώ και καιρό διότι κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος.

Όσον αφορά τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση ο πρωθυπουργός ενημερώνει τον Γάλλο Πρόεδρο πως είναι δικαίωμα της Ελλάδας το πώς θα κατανέμει τα βάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας θα εξηγήσει στον Γάλλο Πρόεδρο ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση, θα είχε κλείσει εδώ και καιρό, εάν οι διαφωνίες των θεσμών δεν είχαν προκαλέσει καθυστερήσεις.

Θα υποστηρίξει, επιπλέον, ότι η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ' ότι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Σχετικά με το ΔΝΤ, η ελληνική πλευρά θα υπογραμμίσει ότι το ΔΝΤ προέβλεπε ύφεση 2,3% ενώ εχθές ανακοίνωσε ύφεση 0,2%.

Η Ελλάδα διεκδικεί το δικαίωμα να αποφασίζει για το πως τα κατανέμει τα βάρη μέσω των νομοσχεδίων που ψηφίζει, θα μεταφέρει επίσης ο πρωθυπουργός στον Γάλλο Πρόεδρο.

Ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες και θα επιστρέψει την Παρασκευή στην Αθήνα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή