Απάντηση ΥΕΘΑ στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ για τους νέους εξοπλισμούς

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2005 20:50
A- A A+

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό αυτοί που εξέθρεψαν την ασύδοτη δράση των πάσης φύσεως μεσαζόντων, να επιχειρούν σήμερα να παραδώσουν μαθήματα σε μια κυβέρνηση που αποδεικνύει εμπράκτως ότι διασφαλίζει την διαφάνεια και τη νομιμότητα στους εξοπλισμούς».

Αυτο αναφέρει στην απάντησή του προς τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Αθανασάκη, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, για την προμήθεια των νέων πολεμικών αεροσκαφών.

«Το ΠΑΣΟΚ», επισημαίνει ο κ. υπουργός, «σκοπίμως ξεχνά ότι η κυβέρνηση προεκλογικά είχε δεσμευτεί πως για προμήθειες μείζονος αμυντικού υλικού, θα προχωρούσε είτε σε διεθνείς διαγωνισμούς είτε σε διακρατικές συμφωνίες. Συνεπείς με τη δέσμευσή μας αυτή προχωρούμε σήμερα με διακρατικές συμφωνίες τόσο με το Αμερικανικό όσο και με το Γερμανικό δημόσιο, χωρίς μεσάζοντες, στην προμήθεια αεροσκαφών και αρμάτων μάχης, εξασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια και ενισχύοντας σημαντικά την άμυνα και ασφάλεια της χώρας.»

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αγοράς 30 (+10) αεροσκαφών F-16 αμερικανικής κατασκευής, ο κ. Αθανασάκης σχολίασε ότι «δεν αποτελεί εξωτερική και αμυντική πολιτική η προσπάθεια να είμαστε ευχάριστοι στις ΗΠΑ με μόνο αντάλλαγμα καλά λόγια από τον κ. Μπους στον κ. Καραμανλή».

Ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι τα αεροσκάφη αυτά είναι προηγούμενης γενιάς, ενώ επεσήμανε και την απευθείας ανάθεση «σε συγκεκριμένη εταιρεία» και αυτό «χωρίς διασφαλίσεις για την τιμή και χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη».

Επίσης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση αγνοώντας και ανατρέποντας «προηγούμενες στοιχειοθετημένες αποφάσεις,χωρίς να παίρνει υπόψη τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή