Γυναίκα 72 ετών χάθηκε στην έρημο της Αριζόνα για εννέα μέρες

Διασώθηκε γράφοντας στο έδαφος τη λέξη «βοήθεια» με πέτρες και ξύλα
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 15:40
UPD:15:45
Associated Press
A- A A+

Μία γυναίκα 72 ετών, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί για εννέα ημέρες στην έρημο Σονόρα, στην Αριζόνα των ΗΠΑ, κατόρθωσε να επιβιώσει μαζί με τον σκύλο της τρώγοντας φυτά και πίνοντας από το νερό μίας λίμνης, μέχρι να εντοπιστεί από τις αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η γυναίκα έγραψε στο έδαφος τη λέξη «βοήθεια» (Help) με πέτρες και ξύλα, με τις αρχές να εντοπίζουν το σήμα της και τελικά και την ίδια το Σάββατο.

Η περιπέτεια της Αν Ρότζερς ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου, όταν έχασε τον δρόμο της μεταβαίνοντας οδικώς από το Τουσόν προς το Φοίνιξ, για να δει τα εγγόνια της.

Στην προσπάθειά της να βρει τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσει, η 72χρονη έκανε αρκετούς κύκλους με αποτέλεσμα το όχημά της να μείνει από καύσιμα. Παράλληλα, η γυναίκα δεν είχε μαζί της κάποια συσκευή τηλεφώνου, αδυνατώντας να ειδοποιήσει τις αρχές και την οικογένειά της για την περιπέτειά της.

Αφού περίμενε μάταια για αρκετές ώρες στο αυτοκίνητό της μήπως περάσει κάποιο άλλο όχημα από το σημείο, η 72χρονη αποφάσισε να απομακρυνθεί όταν εξαντλήθηκαν οι προμήθειές της, ψάχνοντας για κάποιο ράντσο.

Οδηγός για τη Ρότζερς ήταν ο σκύλος της, ο οποίος «χάρασσε» τη διαδρομή που ακολουθούσαν οι δυο τους, για να καταλήξουν σε ένα σημείο με λίγο πιο πλούσια βλάστηση και πόσιμο νερό.

Στο μεταξύ, οι αρχές, οι οποίες είχαν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό της Ρότζερς, βρήκαν το αυτοκίνητό της τρεις ημέρες μετά από την εξαφάνισή της, αλλά όχι και την ίδια, καθώς η 72χρονη είχε πλέον απομακρυνθεί αρκετά.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και τελικά η αστυνομία εντόπισε πρώτα τον σκύλο της και εν συνεχεία τη Ρότζερς το Σάββατο 9 Απριλίου, αφού το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου παρατήρησε ότι κάποιος είχε γράψει τη λέξη «βοήθεια» με πέτρες και ξύλα στο έδαφος.

Αρκετά μέτρα πιο πέρα, η 72χρονη είχε ανάψει και μία φωτιά, κάνοντας σήματα καπνού για να τραβήξει την προσοχή των αρχών.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό της, όπως περιέγραψε η ίδια στα τοπικά μέσα, ευχαρίστησε συγκινημένη τους διασώστες. Η Ρότζερς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

Η έρημος Σονόρα, η οποία καλύπτει τμήματα των νοτιοδυτικών ΗΠΑ αλλά και κομμάτι του Μεξικού, θεωρείται μία από τις πλέον καυτές ερήμους της Βόρειας Αμερικής.

Της διάσωσης της Ρότζερς είχε προηγηθεί ο εντοπισμός τριών ναυαγών, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα έγραψαν επίσης της λέξη «βοήθεια»  με φύλλα από φοινικόδεντρα, στο έρημο νησί Φαναντίκ του Ειρηνικού Ωκεανού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή