Αυστραλία: Κοκτέϊλ «θανάτου» στους δρόμους της Μελβούρνης

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2005 10:30
A- A A+

Θανατηφόρα κοκτέϊλ, σε μορφή ναρκωτικών χαπιών Ecstasy, κυκλοφορούν στους δρόμους της Μελβούρνης. Η Aστυνομία, μετά από χημική ανάλυση κατασχεμένων παρτίδων Εcstasy, τα οποία έφεραν το δίγραμμα «CK», βρήκε ότι μόνο 18 παρτίδες από τις 107 είχαν, ως κύρια ουσία τους το MDMA, ενώ τα υπόλοιπα χάπια ήταν φτιαγμένα με ουσίες, που χρησιμοποιούνται για την αναισθησία αλόγων, μορφίνη, αντικαταθλιπτικές ουσίες, αλλά και ουσίες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ακράτειας ούρων ζώων.

Ο κύριος λόγος που οι κατασκευαστές του Ecstasy, χρησιμοποιούν όλο και μικρότερη ποσότητα MDMA, εντοπίζεται, στο ότι τα τελευταία χρόνια, οι αρχές στην προσπάθειά τους να μειώσουν την παραγωγή αυτού του ναρκωτικού κατάσχουν κάθε ποσότητα MDMA και οι παράνομοι κατασκευαστές δεν μπορούν να την βρουν εύκολα, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν άλλες πολύ επικίνδυνες ουσίες.

Oπως αναφέρει η Aστυνομία, κύριος στόχος των κατασκευαστών νοθευμένων χαπιών είναι ο εθισμός του ατόμου στην κατανάλωση ναρκωτικών, έτσι ώστε η «πελατεία» να παραμένει αμείωτη αλλά και η στροφή των χρηστών Ecstasy, σε άλλα «σκληρότερα» ναρκωτικά.

Εκατοντάδες νέοι θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους καταναλώνοντας αυτά τα νοθευμένα χάπια, ενώ την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Herald Sun, ξεπηδούν σε κάθε χώρο διασκέδασης έμποροι ναρκωτικών νεαρής ηλικίας, που μπορεί σε ένα Σαββατοκύριακο να πουλήσουν χάπια αξίας μέχρι και 100.000 δολαρίων ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι, τον Φεβρουάριο η πολιτεία της Βικτώρια, θρήνησε το πρώτο θύμα από Ecstasy, την 21χρονη νοσοκόμα Μπελίντα Ντάβεϊ.

Εν τω μεταξύ έρευνα του «Party Drug Initiative» (PDI), ενός προγράμματος που τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Ναρκωτικών και Αλκοόλ (NDARC), που στόχο είχε την διερεύνηση των τάσεων λήψης Ecstasy, αποκαλύπτει, ότι το 50% των ατόμων που ρωτήθηκαν στην Μελβούρνη, είχαν πάρει κάποιο ναρκωτικό κατά την διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών. Οι περισσότεροι νέοι που ρωτήθηκαν άρχισαν να παίρνουν Εcstasy στα 18 τους χρόνια, ενώ παίρνουν κατά μέσο όρο και άλλα έντεκα διαφορετικά είδη ναρκωτικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή