Έκλεισε τα κεντρικά γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας η Ιορδανία

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 12:12
UPD:14/04/2016 09:38
euronews
A- A A+

Οι αρχές της Ιορδανίας εισέβαλαν και σφράγισαν τα κεντρικά γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Αμμάν, όπως κατήγγειλε η ίδια η διεθνής ισλαμική οργάνωση.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης. Στην Ιορδανία η Αδελφότητα αποτελεί βασικό πυλώνα της αντιπολίτευσης και λειτουργεί νόμιμα επί χρόνια.

Η οργάνωση έχει κηρυχθεί παράνομη και υφίσταται σκληρές διώξεις στην Αίγυπτο, ενώ στη Λιβύη συμμετείχε στην μη αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα, φιλοϊσλαμιστική κυβέρνηση που έδρευε μέχρι πρότινος στην Τρίπολη και στηριζόταν από Τουρκία, Κατάρ και Σουδάν.

Στην Τυνησία συμμετέχει, μέσω του κόμματος Ενάχντα, στην κυβέρνηση συνασπισμού, ενώ στη Συρία αποτελεί τμήμα της συριακής αντιπολίτευσης, που μάχεται ένοπλα το καθεστώς Άσαντ.

Στη Σαουδική Αραβία η οργάνωση θεωρείται τρομοκρατική και παράνομη, ωστόσο τελευταία το καθεστώς του βασιλιά Σαλμάν έχει κάνει ανοίγματα στη σουνιτική ισλαμική Αδελφότητα, στο όνομα της πάλης κατά του σιιτικού ισλαμικού Ιράν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή