Ψηφίστηκε επι της αρχής του το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2005 15:30
A- A A+

Ψηφίστηκε επι της αρχής του το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την προώθηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και άλλες διατάξεις» υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της συμπολίτευσης στην Επιτροπή, ενώ η αντιπολίτευση το καταψήφισε.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Απασχόλησης Νίκος Αγγελόπουλος, τονίζοντας ότι «ο νόμος θα κριθεί στην πράξη», ενώ ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Παπαχρήστος, επανέλαβε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας γίνεται χωρίς εγγυήσεις και ανταλλάγματα προς τους εργαζομένους, συνιστώντας μια «υποχώρηση στην εποχή της υποχρεωτικής διαιτησίας».

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Δ. Τσιόγκας, προέβλεψε ότι με την εφαρμογή του νόμου η ανεργία θα φουντώσει, ενώ, ο Γιάννης Δραγασάκης από το Συνασπισμο υποστήριξε ότι τα μέτρα δεν απαντούν στο πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, ή της μετανάστευσής τους στο εξωτερικό.

Το σχέδιο νόμου θα εισαχθεί στο θερινό τμήμα της Βουλής, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Τρίτη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταργήσει όταν έρθει κυβέρνηση όλους αυτούς τους νόμους.

Ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος, επανέλαβε ότι δεν καταργείται το οκτάωρο, υπογραμμίζοντας ότι όποιος λέει κάτι τέτοιο ψεύδεται και εκτίθεται.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή