Ο Μέσι παραμένει Μίδας των ποδοσφαιριστών

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 13:01
UPD:13:05
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Ο Λιονέλ Μέσι παραμένει ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, καθώς κερδίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 74 εκ. ευρώ ετησίως, όπως αναφέρει δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού France Football.

Δεύτερος στην κατάταξη των... Κροίσων του ποδοσφαίρου είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που «καθαρίζει» 67,5 εκ. ευρώ το χρόνο, ενώ τρίτος είναι ο Νεϊμάρ, που είδε το 2015 το λογαριασμό του να «φουσκώνει» κατά 43,5 εκ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ, το συνολικό κέρδος προκύπτει από τους μισθούς μαζί με τους φόρους, τα μπόνους και τα διαφημιστικά συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Σε επίπεδο συλλόγων η Παρί Σεν Ζερμέν έχει 14 παίκτες στην πρώτη 20άδα (!), με τον Άνχελ Ντι Μαρία να κατέχει την πρώτη θέση των παικτών που αγωνίζονται στο γαλλικό πρωτάθλημα, με απολαβές 24 εκ. ευρώ το χρόνο που είναι μεγαλύτερες από εκείνες των συμπαικτών του Τιάγκο Σίλβα και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στον κόσμο για το 2015 με 24 εκ. ευρώ, παρότι απολύθηκε από την Τσέλσι τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις