Σπ. Λυκούδης: Με τη συμμετοχή του κόσμου ο αρχηγός του νέου φορέα της Κεντροαριστέρας

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 11:34
UPD:11:37
FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS
A- A A+

O αρχηγός στον, υπό ίδρυση, νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να αναδειχθεί με τη συναίνεση και τη συμμετοχή του κόσμου, είπε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM». 

Ειδικότερα, ο κ. Λυκούδης, στο ερώτημα ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί με επιτυχία το εγχείρημα Φ. Γεννηματά - Σ. Θεοδωράκη, είπε: «Αυτό θα προκύψει μέσα από τις διαδικασίες αυτής της προσπάθειας και με τη συνεννόηση βέβαια του κόσμου, ο οποίος θα κληθεί να συμμετάσχει στην ανάδειξή του. Νομίζω δεν είναι τώρα εύκολο να πει ο καθένας οτιδήποτε, ή τι σκέφτεται, ή τι νομίζει κλπ., αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε ο ηγέτης του χώρου». 

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι από την επιχειρούμενη συνεργασία στον χώρο της κεντροαριστεράς, θα προκύψει ένα ενιαίο πολιτικό σχήμα, ή ένας συνασπισμός κομμάτων ο κ. Λυκούδης απάντησε ότι εύχεται και ελπίζει στη συγκρότηση ενός «νέου - μεγάλου φορέα», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει αίσιο τέλος. «Αυτό που θα δημιουργήσει δυνατότητες έμπνευσης σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που φέρεται σήμερα να αναζητεί πολιτική στέγη, είναι αν αυτή η προσπάθεια καταλήξει σε ένα νέο και μεγάλο φορέα, στον μεσαίο χώρο που λέμε, και λιγότερο στο αν συγκροτηθεί μια συμμαχία κομμάτων» επισήμανε.

Καταλήγοντας, είπε ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να πάει πίσω και υπογράμμισε ότι εάν εμφανιστεί ότι ο χώρος αποτυγχάνει να συνεννοηθεί «θα είναι η κακή του πολιτική μοίρα από δω και μπρος». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή