Επαναφέρει ερώτηση προς την Ε.Ε. η Ελ. Βόζεμπεργκ μετά τα επεισόδια στην Ειδομένη

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 20:45
UPD:20:50
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής καταδικάζει τα γεγονότα, σημειώνοντας ότι η ΠΓΔΜ, αν και υποψήφια προς ένταξη χώρα, παραβιάζει συστηματικά και κατ' εξακολούθηση τα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων και δεν συμμορφώνεται με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την ερώτηση που είχε καταθέσει από την 1η Μαρτίου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναφέρει μετά από τα επεισόδια της Κυριακής στην Ειδομένη η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, καταγγέλλοντας «νέες πράξεις βίας κατά των προσφύγων» από τις αρχές Σκοπίων.

Η ευρωβουλευτής της Νέας υπενθυμίζει ότι έχει καταθέσει την πρώτη σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση από την 1η Μαρτίου 2016 και περιμένει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας επίσημη απάντηση για το θέμα αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής καταδικάζει τα γεγονότα, σημειώνοντας ότι η ΠΓΔΜ, αν και υποψήφια προς ένταξη χώρα, παραβιάζει συστηματικά και κατ' εξακολούθηση τα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων και δεν συμμορφώνεται με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

Την 1η Μαρτίου, η κ. Βόζεμπεργκ είχε ρωτήσι την Επιτροπή:

  • Πώς σκοπεύει να αντιδράσει στις εν λόγω ενέργειες; (σ.σ. τη στάση της ΠΓΔΜ απέναντι στους πρόσφυγες). Προτίθεται να το λάβει υπ’ όψιν της στις εκθέσεις προόδου της ΠΓΔΜ, ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας;
  • Πώς κρίνει την πολιτική επιλεκτικής εισροής προσφύγων βάσει εθνικότητας που εφαρμόζει η ΠΓΔΜ, παρά τα έως τώρα συμφωνηθέντα από τις χώρες κατά μήκος της λεγόμενης Βαλκανικής οδού;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή