Συμφωνία προθέσεων συνεργασίας για το επιχειρηματικό πάκο εξυγίανσης Οινοφύτων - Σχηματαρίου

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 18:57
UPD:19:19

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος παρουσίασε στους προσκεκλημένους την πρωτοβουλία του για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων – Σχηματαρίου και διαβεβαίωσε ότι είναι αποφασισμένος το έργο αυτό να το φέρει σε πέρας.

A- A A+

Συμφωνίας προθέσεων συνεργασίας για την ανάπτυξη - υλοποίηση του επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης Οινοφύτων – Σχηματαρίου συνυπέγραψαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ), την Τρίτη, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΒΣΕ, σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Η συμφωνία προβλέπει τη στήριξη της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για τη δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου στα Οινόφυτα, που αποτελεί μέρος του σχεδίου για την εξυγίανση του Ασωπού, την προστασία των κατοίκων και την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, με κοινές δράσεις και παρεμβάσεις από όλες τις πλευρές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΒΣΕ, κατά τη συζήτηση της κλειστής Συνεδρίασης επικυρώθηκαν οι μέχρι τώρα ενέργειες και δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, τέθηκαν οι στόχοι και οι προοπτικές του Συνδέσμου για την επόμενη περίοδο και εξουσιοδοτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να τους υλοποιήσει.

Οι στόχοι αυτοί, συνεχίζει ο ΣΒΣΕ, συνοψίζονται κατεξοχήν στην ενδυνάμωση και την συνέχιση των προσπαθειών για την αναβάθμιση και Περιβαλλοντική θωράκιση της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης Οινοφύτων –Σχηματαρίου. Κατά τη συζήτηση καταδείχθηκε η ανάγκη συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η οποία θα υλοποιήσει την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κυρίου Κώστα Μπακογιάννη για την ανάπτυξη του ΕΠΕ.

Προς τούτο, αποφασίσθηκε ομοφώνως να συνυπογραφεί η συμφωνία, ενώ παράλληλα ψηφίστηκε ομοφώνως η τροποποίηση και συμπλήρωση άρθρων του καταστατικού του Συνδέσμου προκειμένου  να καταστεί εφικτή η δυνατότητα του να δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς συναφείς προς την βιομηχανία και να αποκατασταθούν σύγχρονες διαδικαστικές πρακτικές λειτουργίας του.

Σ

την συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανοικτή  Γενική Συνέλευση του ΣΒΣΕ, με προσκεκλημένους τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Δημήτριο Βουρδάνο, τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ιωάννη Περλεπέ, τον δήμαρχο Τανάγρας κύριο Βασίλειο Περγάλια, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κύριο Παναγιώτη Αγνιάδη, τους αντιδημάρχους των Δ.Ε. του Δήμου, εκπροσώπους από την Περιφερειακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και Επιχειρηματίες και  Στελέχη από τις εγκατεστημένες στην Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση Οινοφύτων - Σχηματαρίου, Επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση παρέστη  η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία, σύμφωνα με τον ΣΒΣΕ, ανέλυσε τις μέχρι τώρα δράσεις του υπουργείου στον Τομέα της Βιομηχανίας της χώρας καθώς και τους στόχους της μεταξύ των οποίων είναι και ανάπτυξη του ΕΠΕ Οινοφύτων – Σχηματαρίου. 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος παρουσίασε στους προσκεκλημένους την πρωτοβουλία του για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων – Σχηματαρίου και διαβεβαίωσε ότι είναι αποφασισμένος το έργο αυτό να το φέρει σε πέρας. Το λόγο πήραν επίσης, ο ειδικός γραμματέας  Υδάτων υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιάκωβος Γκανούλης, ο οποίος σύμφωνα με τον ΣΒΣΕ, τάχθηκε υπέρ της προσπάθειας, και ο κύριος Γεώργιος Αμαξίδης που μίλησε εξ ονόματος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του ΣΒΣΕ  κύριος Νικόλαος Κουδούνης, ο οποίος στο κλείσιμο εστίασε στην ανάγκη τροποποίησης του σχετικού για τα Επιχειρηματικά Πάρκα Ν.3982/11, προκειμένου να γίνει λειτουργικότερος και να δοθεί πολεοδομική ανάσα στην Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση των Οινοφύτων Σχηματαρίου.

Στην συνέχεια ο ΣΒΣΕ δια του κ. Νικολάου Κουδούνη συνυπέγραψε με τον περιφερειάρχη κύριο Κώστα Μπακογιάννη τη Συμφωνία Προθέσεων Συνεργασίας για την ανάπτυξη και την υλοποίηση του επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης Οινοφύτων - Σχηματαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή