Opel: Mokka X για «ανήσυχους»

Αυτόματο ΑWD με νέο κινητήρα 1.4 Direct Injection Turbo
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 16:38
UPD:16:38
A- A A+

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το Opel Mokka, από το 2012 που λανσαρίστηκε, συνιστά ιδανικό μικρό SUV για την Ελλάδα λόγω χαμηλού κυβισμού, καλού εξοπλισμού και λογικού κόστους χρήσης. Το νέο Opel Mokka X δίνει μια πιο φρέσκια διάσταση στο θέμα. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά φέτος το φθινόπωρο με αναγνωρίσιμη εξωτερική σχεδίαση, καινούργιο εσωτερικό και μία εξαιρετική νέα γενιά συστημάτων infotainment. Μαζί με την πρόσφατα λανσαρισμένη νέα γενιά «αθόρυβων diesel 1.6», το νέο Mokka X επεκτείνει την γκάμα βενζινοκινητήρων με μία νέα γενιά του 1.4 Direct Injection Turbo 152 ίππων, που συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο, Start/Stop και all-wheel drive.

Ανάλογα με τις οδικές συνθήκες, η κατανομή ροπής μεταβάλλεται συνεχώς από 100% FWD σε στεγνό οδόστρωμα προς όφελος της κατανάλωσης μέχρι μάξιμουμ 50% στον εμπρός και πίσω άξονα, για παράδειγμα σε πολύ βρεγμένους δρόμους. Το συμπαγές SUV έχει προσελκύσει πολλούς νέους πελάτες στη μάρκα χάρη σε έναν συνδυασμό SUV αμαξώματος με κομψή σχεδίαση, σπορ περιπετειώδες πνεύμα και γνήσιες off-road ικανότητες. Το νέο Mokka X είναι η πρώτη σειρά μοντέλου που λανσάρει το διακριτικό «X» της κατηγορίας για μελλοντικά SUV και crossover της Opel. Το «X» θα δηλώνει έναν πιο περιπετειώδη και σκληροτράχηλο χαρακτήρα αντίστοιχο με αυτόν που προβάλλεται μέσα από πιο παραδοσιακά στυλ αμαξώματος.

Το νέο εξωτερικό του Mokka X δηλώνει μία τολμηρή προσωπικότητα. Η νέα εμφάνιση του εμπρός τμήματος είναι εναρμονισμένη με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel με στοιχεία όπως οριζόντια εμπρός μάσκα σε σχήμα φτερού και δυναμική σχεδίαση φώτων ημέρας LED σε σχήμα «διπλού φτερού». Αυτό συνεχίζεται στο πίσω τμήμα με ένα ακόμα στοιχείο διπλού φτερού στα πίσω φώτα - προαιρετικά διατίθενται με τεχνολογία LED. Στο προφίλ του αμαξώματος διακρίνονται τα ανάγλυφα, κομψά χαρακτηριστικά του και οι σπορ λεπτομέρειες με τις μυώδεις και αθλητικές γραμμές χαμηλά, που αναδεικνύονται από την κλασική «λεπίδα» της Opel. Νέες ζωηρές αποχρώσεις όπως οι «Amber Orange» και «Absolute Red» αυξάνουν τη γοητεία του Mokka X.

Το νέο ταμπλό οργάνων, εμπνευσμένο από το νέο Astra, υιοθετεί οριζόντια διάταξη στοιχείων με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα, αισθητική καθαρότητα και κατασκευαστική ακρίβεια και αρτιότητα. Η κεντρική κονσόλα είναι πλήρως ανασχεδιασμένη γύρω από τις οθόνες αφής 7 και 8 ιντσών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή