Βρετανία: Πυροβολισμοί στον σταθμό του Stockwell, στο Νότιο Λονδίνο

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2005 13:10
UPD:13:20
A- A A+

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ με «πόλεμο νεύρων», βρίσκεται η βρετανική πρωτεύουσα, όπου πριν από λίγο αναφέρθηκαν πυροβολισμοί στον σταθμό του Stockwell, στο Νότιο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των βρετανικών τηλεοπτικών δικτύων, αστυνομικοί πυροβόλησαν και ενδεχομένως σκότωσαν επίδοξο καμικάζι, που προσπαθούσε να επιβιβαστεί.

Εν τω μεταξύ, η προσκείμενη στην Αλ-Κάϊντα, οργάνωση Αμπού Χαφ Σάαλ Μάσρι, ανέλαβε πριν από λίγο, με αδιευκρίνιστης αυθεντικότητας, μήνυμά της, μέσω Διαδικτύου, την ευθύνη για τις τρεις ασθενείς εκρήξεις σε τρεις συρμούς του μετρό και ένα λεωφορείο του Λονδίνου, όπως είχε πράξει για τις πολύνεκρες επιθέσεις της 7 ης Ιουλίου. Μάλιστα, η ίδια οργάνωση, απειλεί ευθέως, ότι το επόμενο χτύπημά της, θα είναι στη Ρώμη.

Οι χθεσινές επιθέσεις στη βρετανική πρωτεύουσα, φέρουν όλα τα σημάδια, της Αλ-Κάϊντα, δήλωσε σήμερα ο Σαουδάραβας πρεσβευτής στη Βρετανία και άλλοτε αρχηγός των Σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών, Τουρκί Αλ Φαϊζάλ.

Μεταξύ ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η βρετανική Αστυνομία για τους δράστες των χθεσινών επιθέσεων και αναλύει τα πολύτιμα στοιχεία που άφησαν πίσω τους.

Οι βρετανικές εφημερίδες, τονίζουν σήμερα, ότι από θαύμα γλύτωσαν όλοι εκείνοι που βρίσκονταν στα συγκεκριμένα μέσα μεταφοράς την ώρα των επιθέσεων. Όμως, η ανησυχία παραμένει, αφού οι δράστες έχουν διαφύγει, ενώ δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν χθες, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή