Τεταμένη η κατάσταση στην Ειδομένη

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 13:33
UPD:15:19
REUTERS/STOYAN NENOV
A- A A+

Τεταμένο κλίμα επικρατεί και πάλι στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα πρόσφυγες και αλληλέγγυοι ανέβηκαν σε ένα παλιό βαγόνι και το έσπρωξαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι τη διάβαση όπου βρίσκονται παρατεταγμένες κλούβες της αστυνομίας.

Τα περίπου 100 άτομα που ανέβηκαν πάνω στο βαγόνι κρατούσαν την ελληνική σημαία και φώναζαν συνθήματα ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα. Οι διαμαρτυρόμενοι σταμάτησαν το βαγόνι λίγο πριν εμβολίσει τις κλούβες της αστυνομίας.

Αυτή την ώρα πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Παράλληλα, ελέγχους σε οχήματα με προορισμό την Ειδομένη πραγματοποιούν από το πρωί αστυνομικοί, οι οποίοι σταματούν ΙΧ και ημιφορτηγά στη γέφυρα του Αξιού.

Ένα περιπολικό είναι σταθμευμένο στη γέφυρα και ακινητοποιεί τα οχήματα, προκειμένου να ελεγχθούν και να γίνει διασταύρωση των στοιχείων από τα έγγραφα των οδηγών και των συνοδηγών. Μάλιστα, πηγές της αστυνομίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχουν, ήδη, καταγεγραμμένα τα μέλη 13 μεγάλων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό, αν και στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται και άλλες πρωτοβουλίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή