Το ενδεχόμενο προσφοράς για τη Yahoo εξετάζει η μητρική εταιρεία της Daily Mail

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 15:21
UPD:12/04/2016 12:33
REUTERS/DADO RUVIC
A- A A+

Σε συνομιλίες με εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου βρίσκεται η μητρική εταιρεία της γνωστής βρετανικής εφημερίδας, Daily Mail, σχετικά με το ενδεχόμενο προσφοράς για τη Yahoo.Inc, όπως αναφέρθηκε την Κυριακή σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Η πιθανή προσφορά της Daily Mail και της General Trust PLC θα μπορούσε να γίνει υπό δύο μορφές, σύμφωνα με το report, που επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Στο ένα εξ αυτών ένας συνέταιρος (εταιρεί ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου) θα αποκτούσε το core web business της Yahoo, με τη Daily Mail να αναλαμβάνει τους τομείς της ειδησεογραφίας και των ΜΜΕ.

Στο άλλο σενάριο, η εταιρεία θα αποκρούσε το core web business της Yahoo και θα ενσωμάτωνε τους τομείς ειδησογραφίας και ΜΜΕ με τις online επιχειρήσεις της Daily Mail. Τα ενοποιημένα αυτά τμήματα θα συνέθεταν μια νέα εταιρεία, την οποία θα διαχειριζόταν η Mail και θα έδινε μεγαλύτερο μερίδο στη μητρική της εφημερίδας από ό,τι στο πρώτο σενάριο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Οι προσφορές για τη Yahoo αναμένονται στις 18 Απριλίου. Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε μέσα στον μήνα το Reuters, η Time Inc ενδιαφέρεται επίσης για συνεργασία με εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου για προσφορά σχετικά με τα core Internet assets της Yahoo.

Προτεινόμενα για εσάς