Επίσκεψη Κέρι στο μουσείο πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 07:15
UPD:09:46
REUTERS/JONATHAN ERNST

Η επίσκεψη  του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είναι η πρώτη που πραγματοποιεί Αμερικανός ΥΠΕΞ στο μουσείο και εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την ιστορική επίσκεψη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τον επόμενο μήνα. 

A- A A+

Το μουσείο του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα, επισκέφτηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το 1945.

Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη που πραγματοποιεί Αμερικανός ΥΠΕΞ στο μουσείο και εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την ιστορική επίσκεψη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τον επόμενο μήνα. Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε χθες ότι ο Κέρι δε θα ζητήσει συγγνώμη για τη χρήση της πυρηνικής βόμβας από τις ΗΠΑ.

EURONEWS

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ πραγματοποιείται στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ομάδας G7. Εκτός του Τζον Κέρι, στη διάσκεψη συμμετέχουν οι υπουργοί των Εξωτερικών της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ιαπωνίας.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή