Ινδία: 102 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε ινδουιστικό ναό

Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 15:49
UPD:18:53
REUTERS/SIVARAM V
A- A A+

Συνολικά 102 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ινδουιστικό ναό στη νοτιοδυτική Ινδία, όπου χιλιάδες οικογένειες είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν θέαμα με πυροτεχνήματα.

Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι φέρουν σοβαρά εγκαύματα, στην καταστροφή αυτή στον ναό Πουτινγκάλ Ντεβί στην παράκτια πόλη Παραβούρ του κρατιδίου Κεράλα.

«Επιβεβαιώθηκε ότι 102 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 280 τραυματίες έχουν εισαχθεί σε διάφορα νοσοκομεία. Προτεραιότητά μας είναι η παροχή της καλύτερης δυνατής περίθαλψης στους τραυματίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Ομεν Τσάντι.

EURONEWS

Ιατρικές ομάδες έχουν φθάσει από το Νέο Δελχί, ενώ ο στρατός και το ναυτικό ανέπτυξαν ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους βαριά τραυματίες.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή τη νύχτα για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα.

Όλα άρχισαν όταν μια από τις κροτίδες έπεσε σε αποθήκη όπου φυλάσσονταν τα πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να σημειωθεί σειρά εκρήξεων και να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή