Μπάσκετ: Υποβιβάστηκε ο Αρκαδικός, «σώθηκε» ο Κόροιβος

Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 18:53
UPD:20:33
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα ΑΕΚ - Αρκαδικός.

A- A A+

Ο Αρκαδικός αποχαιρέτησε την Α1 Ανδρών μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, την ώρα που ο Κόριβος Αμαλιάδας εξασφάλιζε την παραμονή νικώντας στην Ηλεία το Λαύριο, σε συνδυασμό με τη νίκη των Τρικάλων επί του Απόλλωνα Πατρών στη Θεσσαλία.

Η 26η (τελευταία) αγωνιστική, που ολοκληρώνεται την προσεχή Τετάρτη με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στο Ρέθυμνο, κύλησε πάντως φυσιολογικά, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στο «Ζηρίνειο» της Κηφισιάς και να περιμένει ένα «θαύμα» της κρητικής ομάδας απέναντι στους «ερυθρόλευκους» για να τερματίσει στην πρώτη θέση.

Στην Αμαλιάδα, ο Κόροιβος έκανε το καθήκον του απέναντι στο Λαύριο, το οποίο νίκησε με 86-69 και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα που προαναφέρθηκαν θα είναι στην κατηγορία για τρίτη συνεχή χρονιά, καθώς ήταν καλύτερη του Αρκαδικού στη συνολική διαφορά πόντων, μιας και στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαν από μια νίκη εκτός έδρας, με διαφορά ενός πόντου!

Κορυφαίοι των Ηλείων ήταν ο Ντέιβις με 25 και ο Άλεν με 16 πόντους, ενώ από τους «αδιάφορους» λόγω έλειψης βαθμολογικού κινήτρου φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Γιανγκ (12 π.) και Μπολντς (11 π.).

Ο Αρκαδικός, από την πλευρά του, αποχαιρέτησε την κατηγορία με ψηλά το κεφάλι, καθώς πάλεψε αρκετά στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, από την οποία ηττήθηκε με 74-87.

Η Ένωση θα παίξει στον πρώτο γύρο των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ έχοντας πλεονέκτημα έδρας, σε σειρά που κρίνεται στις δύο νίκες και ξεκινά το επόμενο Σάββατο. Ο Κάρτερ με 24 πόντους ήταν ο κορυφαίος της νικήτριας, για την οποία έκανε ντεμπούτο ο Έρικ, ενώ για την ομάδα της Τρίπολης ο εξαιρετικός για άλλο ένα ματς Καββαδάς, είχε 18 πόντους. 

Ο Παναθηναϊκός πήρε «επαγγελματική» εκτός έδρας νίκη στην Κηφισιά με 84-75 και, πλέον, επικεντρώνεται στις συναντήσεις των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Λαμποράλ Κούτσα. 

Ο Ραντούλιτσα είχε 19 πόντους και ο Γκιστ 11, ενώ ο Φελντέιν δεν έπαιξε λόγω μικροπροβλήματος στο χέρι και ξεκουράστηκε ο Διαμαντίδης, που έμεινε στον πάγκο. Για την ομάδα των βορείων προαστίων, που τερμάτισε στην έκτη θέση και θα παίξει στα πλέι οφ απέναντι στον Άρη με μειονέκτημα έδρας, ο Ελ Αμίν είχε 24 πόντους και ο Κασελάκης 11. 

Ο Άρης νίκησε 83-68 τον Κολοσσό Ρόδου στη Θεσσαλονίκη και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 20-6, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτους σκόρερ με 13 τους ΧάγκινςΚοέν για τους «θαλασσί» οι Σαλούστρος και Ντέιβις με 12 πόντους έκαστος. 

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με άνεση (87-74) από την Καβάλα και τερμάτισε πέμπτος, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Βασιλειάδη με 22 πόντους και ΤέπιτςΚλάντον με 13 και 12 αντίστοιχα, ενώ για την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου ξεχώρισαν οι ΜακΚι με 15 και Λέιζερ με 14 πόντους. 

Στα Τρίκαλα, η ομώνυμη ομάδα νίκησε 84-67 τον Απόλλωνα Πατρών, που ήθελε το «διπλό» για να μπει στα πλέι οφ και τελείωσαν τη σεζόν επίσης με το κεφάλι ψηλά. Για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο (συνήθης) Σοκό με 25 πόντους, ενώ από το αχαϊκό συγκρότημα ξεχώρισε ο Ντίλαρντ με 16 πόντους. 

Τα ζευγάρια των πλέι οφ: Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο, Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου, Άρης-Κηφισιά, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις