Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παράνομη η συμπεριφορά των θεσμών το καλοκαίρι

Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 00:27
UPD:00:40
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Οι τράπεζες έκλεισαν και λαός απειλήθηκε με ανθρωπιστική καταστροφή εάν απέρριπτε τα μέτρα που πρότειναν στο τραπέζι οι δανειστές με τελεσίγραφο 48 ωρών. Ανθρωπιστική καταστροφή σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα ήταν σε θέση να έχουν τρόφιμα ή φάρμακα» αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Για παράνομη και εγκληματική συμπεριφορά των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών το περασμένο καλοκαίρι κάνει λόγο η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στην ισπανική ιστοσελίδα tmex.es.

«Αυτό που βιώσαμε το καλοκαίρι ισοδυναμούσε με εχθροπραξία: μια άμεση απειλή για την επιβίωση του πληθυσμού. Οι τράπεζες έκλεισαν και λαός απειλήθηκε με ανθρωπιστική καταστροφή εάν απέρριπτε τα μέτρα που πρότειναν στο τραπέζι οι δανειστές με τελεσίγραφο 48 ωρών. Ανθρωπιστική καταστροφή σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα ήταν σε θέση να έχουν τρόφιμα ή φάρμακα» αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου.

Όπως εξηγεί, αυτή είναι μη ανεκτή κατάσταση για την Ευρώπη. «Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για μια απολύτως παράνομη και εγκληματική συμπεριφορά εκ μέρους των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών», συμπληρώνει.

Τονίζει επίσης ότι είναι δικαίωμα των ευρωπαϊκών λαών να διεκδικήσουν την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών, την ισότητα και την κυριαρχία των λαών, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν έχω καμία προσδοκία από την κυβέρνηση Τσίπρα»

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση, σημειώνει ότι δεν έχει καμία απολύτως προσδοκία από εκείνη, ενώ καταλογίζει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι επέλεξε την εξουσία, αντί του λαού.

«Επέλεξε να μην διαπραγματευθεί το δημόσιο χρέος, να μην χρησιμοποιήσει τα εργαλεία και τις αποδείξεις που είχε στα χέρια, που αποδεικνύουν ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο. Επέλεξε να φορτώσει τη χώρα με περισσότερο χρέος, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε νεογέννητο στην Ελλάδα χρωστάει σήμερα 41.000 ευρώ. Επέλεξε να επιτεθεί στην κοινωνία για να παραμείνει στην κυβέρνηση. Δεν έχω καμία προσδοκία από την κυβέρνησή του» εξηγεί η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή