Αίγυπτος: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες υπόπτων της επίθεσης

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2005 12:45
A- A A+

Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέϊχ, νέα έκρηξη συγκλόνισε χθες προάστιο του Καΐρου, όταν βόμβα εξερράγη στα χέρια 33χρονου εργαζόμενου σε νοσοκομείο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Πριν από λίγο, η αιγυπτιακή αστυνομία, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες έξι ατόμων πακιστανικής καταγωγής, που φέρεται να σχετίζονται με τις επιθέσεις του Σαρμ Ελ Σέϊχ, ενώ οι αρχές ασφαλείας, έχουν ήδη πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 συλλήψεις.

Παράλληλα, μία δεύτερη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη των εκρήξεων της 22 ας Ιουλίου, που κόστισαν τη ζωή σε 88 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 150. Πρόκειται για τους αυτοαποκαλούμενους Μουτζαχεντίν της Αιγύπτου.

Εν τω μεταξύ, σοκ στη Βρετανία και την παγκόσμια κοινή γνώμη προκαλεί η παραδοχή από την Scotland Yard, ότι ο 27χρονος Βραζιλιάνος, που πυροβολήθηκε από τις βρετανικές αρχές, δεν είχε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο.

«Υπάρχει εντολή οι ύποπτοι να πυροβολούνται στο κεφάλι», δήλωσε ο διοικητής της Scotland Yard, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για επανάληψη παρόμοιων περιστατικών.

Οκτώ στους 10 Βρετανούς, εγκρίνουν την προληπτική δράση εναντίον υπόπτων για τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου Sky News.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή