Με μηνύσεις απειλεί η οικογένεια του Βραζιλιάνου που σκοτώθηκε από τα πυρά των βρετανών αστυνομικών

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2005 16:22
A- A A+

Η οικογένεια του άτυχου Βραζιλιάνου που έπεσε νεκρός από τα πυρά των βρετανών αστυνομικών στο σταθμό Στόκγουελ του μετρό , απείλησε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά της αστυνομίας.

Η Σκότλαντ Γιαρντ παραδέχτηκε ότι ο 27χρονος, που ζούσε νόμιμα τα τελευταία τρία χρόνια στο Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο, δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τις βομβιστικές επιθέσεις και έκανε λόγο για «θλιβερή τραγωδία». Ο διοικητής της αστυνομίας, σερ Ιαν Μπλερ, απολογήθηκε δημόσια στην οικογένεια του θύματος, αναλαμβάνοντας εκ μέρους της αστυνομίας την ευθύνη.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Βραζιλίας απαιτεί εξηγήσεις από το Λονδίνο, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σέλσο Αμορίμ, ο οποίος πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη στη βρετανική πρωτεύουσα, ζήτησε έκτακτη συνάντηση με τον ομόλογό του, Τζακ Στρο.

«Πρέπει να πληρώσουν γι αυτό με πολλούς τρόπους, γιατί αν δεν το κάνουν θα σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους», δήλωσε στο BBC o Alej Παρέιρα, ξάδερφος του Ζαν Σαρλ Μενέθες που σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή