HΠΑ: Ανανέωσαν την ταξιδιωτική οδηγία για το Μεξικό

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2005 08:19
A- A A+

Ανανέωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ την ταξιδιωτική της οδηγία για τις μεθοριακές περιοχές του Μεξικό, σημειώνοντας, ότι από τον Ιούνιο έχουν σημειωθεί πάνω από 100 δολοφονίες.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Μεξικό, Τόνυ Γκάρσα, δήλωσε, ότι η βία δεν δείχνει να υποχωρεί και ότι η οδηγία, που έχει εκδοθεί ήδη δύο φορές από τις αρχές του χρόνου, επεκτάθηκε.

«Η μεξικανική κυβέρνηση αρχίζει να επιλαμβάνεται των ανησυχιών για το απαράδεκτο επίπεδο της βίας κατά μήκος των συνόρων μας. Μολαταύτα, πάνω από 100 βίαιοι θάνατοι έχουν σημειωθεί κατά μήκος των συνόρων από τον Ιούνιο», δήλωσε ο Γκάρσα.

«Δεκαοκτώ αστυνομικοί στο Νουέβο Λαρέδο, δολοφονήθηκαν αυτόν το χρόνο, περιλαμβανομένων οκτώ τον Ιούλιο. Αυτές οι ανησυχητικές αναφορές καθιστούν σαφές ότι το Μεξικό χρειάζεται να κάνει πολλά περισσότερα για να επέλθει ασφάλεια στα κοινά μας σύνορα», είπε.

Η βία στο Βόρειο Μεξικό, έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό φέτος και έχει κοστίσει πάνω από 600 νεκρούς, παρά το ότι ο πρόεδρος, Βισέντε Φοξ, κήρυξε την «μητέρα όλων των μαχών», μια εκστρατεία εναντίον των συμμοριών των ναρκωτικών που νέμονται τις περιοχές των συνόρων που χρησιμοποιούν ως ορμητήριο.

Μια από τις χειρότερα πληγείσες περιοχές στην μεθόριο, είναι το Νουέβο Λαρέδο, νοτίως του Λαρέδο του Τέξας, όπου δεκάδες άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί εφέτος και 30 πολίτες των ΗΠΑ, έχουν απαχθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή