Έκδοση στην Κύπρο και του δεύτερου συνεργάτη του Βγενόπουλου εισηγείται ο εισαγγελέας

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 19:04
UPD:19:09
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε για την απόφασή του (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Να εκδοθεί στην Κύπρο και ο δεύτερος συνεργάτης του Ανδρέα Βγενόπουλουγια ένα από τα τέσσερα αδικήματα που του αποδίδονται σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας, εισηγήθηκε ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Αθ. Ακριτίδης.

Συγκεκριμένα, στο Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου συζητήθηκε η έφεση, του πρώην μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλους της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής, Μάρκου Φόρου, που είχε ταχθεί κατά της  απόφασης του Συμβουλίου Εφετών που ήταν υπέρ της έκδοσής του.

Ο αντεισαγγελέας πρότεινε την έκδοση του κ. Φόρου μόνο για το ένα από τα  συνολικά τέσσερα αδικήματα που αντιμετωπίζει, δηλαδή για την κατηγορία της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές  εταιρειών, «καθώς  μόνο γι αυτήν προκύπτει διπλό αξιόποινο, δηλαδή είναι αξιόποινη πράξη κατά το Ελληνικό Ποινικό Δίκαιο».

Υπενθυμίζεται, ότι στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η εισαγγελική πρόταση για τον έτερο συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευτ. Μπουλούτα.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του κ. Φόρου, επεσήμαναν πως   η δίκη του -στην περίπτωση που κριθεί -πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, καθώς «στην Κύπρο δεν θα έχει δίκαιη δίκη».

Σε βάρος του κ. Φάρου έχουν αποδοθεί από τις κυπριακές αρχές οι κατηγορίες: 1) της χειραγώγησης της αγοράς, 2) της συνωμοσίας προς καταδολίευση, 3) της παρουσίασης ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και απόκρυψης της απομείωσης της υπεραξίας της Τράπεζας και 4) της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε για την απόφασή του.

Naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή