Ένταση στον Πειραιά - ανυποχώρητοι οι πρόσφυγες

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 12:34
UPD:14:49
A- A A+

Ένταση προκλήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, στην Πύλη Ε3, μετά την προσπάθεια κυβερνητικού κλιμακίου να πείσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

Η ενημέρωση έληξε χωρίς αποτέλεσμα, αφού και πάλι οι περισσότεροι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία, μάζι με παιδιά. 

Φωνές και έντονες διαμαρτυρίες συνέθεταν τις σκηνές χάους στο σημείο. «Είμαστε και εμείς άνθρωποι πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα», ανέφεραν, υποστηρίζοντας ότι σε πολλά κέντρα φιλοξενίας οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες.

EUROKINISSI

Κάποια στιγμή επιχειρήθηκε η σύλληψη ενός ατόμου με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Σοκ στους παρευρισκόμενους προκάλεσε ένας άνδρας που κίνηθηκε απειλητικά προς λιμενικούς, κραδαίνοντας ένα μωρό λίγων μηνών.

Εν τω μεταξύ, στόχος είναι μέχρι το βράδυ να έχουν μετακινηθεί σε άλλο σημείο του λιμανιού όσοι βρίσκονται στο επιβατικό σταθμό της πύλης Ε3.  

NAFTEMPORIKI.GR

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι αυτοί αναμένεται πιθανότατα αύριο να μετακινηθούν με λεωφορεία σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Αίσθηση προκάλεσε νωρίτερα το αίτημα του γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλου να αποχωρήσουν τα τηλεοπτικά συνεργεία κατά την ενημέρωση των προσφύγων. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή