Ψηφίστηκε το ν/σ για την ίδρυση ΝΠΙΔ με επωνυμία «Κέντρο Μελετών Ασφαλείας»

Έντονες επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2005 20:37
A- A A+

Ψηφίστηκε παρά τις επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο με το οποίο ιδρύεται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Μελετών Ασφάλειας».

Απαντώντας στις επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, τόνισε ότι το εν λόγω ν/σ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία και την αντιμετώπιση της.

Όπως ειπε ο κ. υπουργός στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, απαντώντας στις ενστάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης «για την χρονική συγκυρία της κατάθεσης του νομοσχεδίου σε κλίμα τρομολαγνείας και τρομοκρατίας», αλλά και στους φόβους τους «για περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών», το ΚΕ.ΜΕ.Α δεν έχει καμία σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία. «Θα λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο και βασικός στόχος του θα είναι η αξιοποίηση των ικανότατων στελεχών που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ., σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος. Θα έχει την ικανότητα να σχεδιάζει σε βάθος χρόνου χωρίς να αγνοεί τις νέες απειλές και θα συνεργάζεται και με άλλες χώρες».

«Εμείς καταφέραμε να διοργανώσουμε απόλυτα ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουμε αποκτήσει τεράστια γνώση, γιατί να μην μπορούμε να την εξαγάγουμε;» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Από την πλευρά τους, τόσο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Παρασκευάς, όσο και οι εισηγητές του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, Σταύρος Σκοπελίτης και Γιάννης Δραγασάκης, εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις και για το αν το ΚΕ.ΜΕ.Α θα λειτουργεί χωρίς πολιτική εξάρτηση και καθοδήγηση από ξένα κέντρα.

Οι εισηγητές της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για ένα υπερόργανο που δεν θα έχει κανέναν έλεγχο από την Βουλή, ενώ θα είναι -όπως είπαν- στην απόλυτη ευθύνη του υπουργού Δημόσιας Τάξης ως προς τον διορισμό του διοικητικού συμβουλίου του.

Η συζήτηση και ψήφιση του ν/σ ολοκληρώθηκε σήμερα και επί των άρθρων, με την υπερψήφιση του μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή