Μόνο με εντολή εισαγγελέα λειτουργεί η ΕΥΠ, τονίζει ο διοικητής της

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 19:23
UPD:19:41
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, με αφορμή δημοσίευμα της Tagesspiegel, η οποία του καταλογίζει ότι «θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελεί πηγή της διαρροής», σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις της διαδικτυακής πλατφόρμας WikiLeaks για τις συνομιλίες εκπροσώπων του ΔΝΤ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Τονίζει επίσης ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών.

Της ανακοίνωσης του κ. Ρουμπάτη προηγήθηκε αναφορά της Tagesspiegel του Βερολίνου η οποία σε δημοσίευμά της υποστήριξε ότι «ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της ΕΥΠ, άνθρωπος του Αλέξη Τσίπρα, θα μπορούσε να είναι, ενδεχομένως, η πηγή της 'διαρροής', η οποία πλήττει το ούτως ή άλλως κλίμα ισχνής εμπιστοσύνης μεταξύ δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή