Συγκέντρωση κατά της συμφωνίας με τους θεσμούς απέναντι από το Hilton

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 17:28
UPD:17:55
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Του Μάκη Συνοδινού

Με σύνθημα «Είστε ανεπιθύμητοι. Δεν θα υπογράψετε τη συμφωνία καταδίκη μας»  πραγματοποιείται αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton όπου βρίσκονται οι θεσμοί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχει η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα, συλλογικοτήτων από εργασιακούς χώρους, η ΛΑΕ και η ΑΔΕΔΥ η οποία σε δελτίου τύπου που εξέδωσε αναφέρει :

«Τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016 στο ξενοδοχείο Hilton, κυβέρνηση και δανειστές θα διαπραγματεύονται τη νέα λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων. Εκεί που καταλύονται οι θεσμοί και προλειαίνεται το έδαφος για νέες εργασιακές και ασφαλιστικές ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, εκεί έχουμε χρέος να εκφράσουμε την ενεργητική μας αντίθεση».

Περιμετρικά του ξενοδοχείου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, και έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ.

NAFTEMPORIKI.GR

«Τα πλατιά λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να συναινέσουν στη συμφωνία που ετοιμάζονται να υπογράψουν», ανέφερε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης και απηύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση να μην συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.

«Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζουν η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και του ΔΝΤ», πρόσθεσε και συνέχισε: «Όχι άλλα μνημόνια, όχι άλλα επώδυνα μέτρα. Διεκδικούμε διαγραφή χρέους, έξοδο από την Ευρωζώνη, σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές της Ε.Ε.».

NAFTEMPORIKI.GR

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 7 Απριλίου η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στη πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή