Εγκρίθηκε από τη Βουλή η ηγεσία της ΕΕΤΤ

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2005 17:13
A- A A+

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η νέα ηγεσία τής Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιων και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Την πρόταση της κυβέρνησης για τη νέα ανεξάρτητη αρχή υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΝ ψήφισαν λευκό.

Όπως διευκρίνισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, η αρνητική ψήφος τους δεν αφορά τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία χαρακτήρισαν ικανότατα, αλλά τη διαδικασία επιλογής τους.

Το κυριότερο σημείο διαφωνίας κυβέρνησης - αντιπολίτευσης ήταν το γεγονός ότι η ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής δεν θα διορίζεται από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αλλά με απόφαση της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και Σωκράτης Κοσμίδης, επεσήμαναν τον κίνδυνο αμφισβήτησης από τις κοινοτικές αρχές, αποφάσεων της ΕΕΤΤ, μετά από ενστάσεις ιδιωτικών εταιριών τηλεπικοινωνιών, σχετικά με την ανεξαρτησία τής Αρχής.

Απαντώντας ο υφυπουργός Μεταφορών, Αναστάσιος Νεράντζης, χαρακτήρισε «ανύπαρκτο» έναν τέτοιος κίνδυνος από την Ε.Ε., καθώς όπως είπε «στη 10ετή λειτουργία άλλων ίδιων ευρωπαϊκών αρχών δεν έχει γίνει καμία τέτοια ένσταση».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Αλεξανδρίδης, σημειώνοντας ότι οι ίδιες διαδικασίες ακολουθούνται και από άλλες χώρες της Ε.Ε.

Τη θέση του προέδρου της ΕΕΤΤ αναλαμβάνει ο καθηγητής πανεπιστημίου Νικήτας Αλεξανδρίδης και των αντιπροέδρων, ο δικηγόρος Νικόλαος Κουλούρης, και ο ηλεκτρολόγος -μηχανικός Θεόδωρος Δραβίλας.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή