Λονδίνο: Δύο ακόμα συλλήψεις στο σταθμό Liverpool Street

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2005 17:36
A- A A+

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε συμερα δύο άτομα στο σταθμό του μετρό Liverpool Street στο κέντρο του Λονδίνου, τον οποίο και έκλεισε για περιπου μία ώρα, εξετάζοντας ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε στο εσωτερικό του.

Μετά από περίπου μία ώρα ο σταθμός άνοιξε και πάλι για το κοινό. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία συνέλαβε δύο γυναίκες ενώ ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας στο κοντινό ξενοδοχείο Great Eastern Hotel δηλωσε πως η αστυνομία εκκένωσε το σταθμό ταχύτατα και ζήτησε από τους ενοίκους του ξενοδοχείου να απομακρυνθούν από τα παράθυρα.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το προσωπικό του ξενοδοχείου πως επρόκειτο να πραγματοποιήσουν ελεγχόμενη έκρηξη στο σταθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίεςμ ο αριθμός των αστυνομικών που περιπολούν ή φρουρούν το δίκτυο του Μετρό του Λονδίνου ανέρχεται σε 6.000.

εξάλλου οι βρετανικές αρχές χαρακτηρίζουν πολύ σημαντική τη σύλληψη στη Ζάμπια του βρετανού υπηκόου πακιστανικής καταγωγής, Χαρούν Ρασίντ Ασουάντ, 31 ετών, ο οποίος φέρεται ως ο εγκέφαλος των βομβιστικών επιθέσεων στο Λονδίνο την 7η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», οι υπηρεσίες ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας έχουν στείλει ήδη στελέχη των υπηρεσιών τους στη Ζάμπια για να ανακρίνουν τον Ρασίντ Ασουάντ. Σύμφωνα παντα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Ασουάντ από το 2002 ήταν στη λίστα των υπόπτων του FBI για σχέσεις του με την Αλ Κάιντα και ήταν μάλιστα υπό στενή παρακολούθηση των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ υπήρξε αίτημά τους στις βρετανικές αρχές να τον συλλάβουν καθώς είναι Βρετανός υπήκοος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή