Τ. Παπαδόπουλος : Καμία νομική ισχύ η δήλωση της Αγκυρας

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2005 11:39
A- A A+

Η δήλωση της Τουρκίας ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, μαζί με την υπογραφή του πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής ένωσης, δεν έχει καμία νομική ισχύ, τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις χθες μετά το μνημόσυνο του Εθνάρχη Μακαρίου στην Ιερά Μονή Κύκκου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση αντέδρασε «όπως έπρεπε» υπό τις περιστάσεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε απογοήτευση τόσο για την εμμονή της Τουρκίας να μην σέβεται τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσο και για τη στάση της βρετανικής προεδρίας της Ε.Ε.. «Αναμέναμε να ήταν πιο έντονη η αντίδραση», παρατήρησε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί στο Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Ε.Ε., πρόσθεσε, θα κρίνει κατά πόσο η δήλωση της Τουρκίας αναιρεί την ουσία, το περιεχόμενο και την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας της 17ης Δεκεμβρίου, όταν η Τουρκία πήρε το «πράσινο φως» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι κατά τις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες στην Επιτροπή Εργασίας Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας, κατατέθηκαν από την τουρκική πλευρά επτά κείμενα, τα οποία απορρίφθηκαν.

Πηγή ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή