Κλειστή για τα φορτηγά η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων

Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 20:53
UPD:20:54
REUTERS/MARKO DJURICA

Φωτογραφία από τον χθεσινό αποκλεισμό.

A- A A+

Κλειστή, για δεύτερο 24ωρο, παραμένει για τα φορτηγά η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του Πολυκάστρου, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων.

Οι πρόσφυγες έχουν στήσει σκηνές στο οδόστρωμα και επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε Ι.Χ. αυτοκίνητα και λεωφορεία, ενώ η κίνηση των φορτηγών διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους. Ανάλογη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και στον παλιό δρόμο Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του Λιμνότοπου.

Ωστόσο, δεν έλλειψαν και οι στιγμές έντασης, καθώς οδηγός νταλίκας, που κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στο κλείσιμο του δρόμου, διαπληκτίστηκε με πρόσφυγες. Τα «αίματα άναψαν» και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών.

EURONEWS

Διαπληκτισμοί καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο και μεταξύ αγανακτισμένων προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή. Όλα τα περιστατικά βέβαια, έληξαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στο μεταξύ, η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδα – ΠΓΔΜ, παραμένει για 16η μέρα υπό κατάληψη, από πρόσφυγες και μετανάστες, που αντιδρούν στο κλείσιμο των συνόρων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή