ΚΕΔΚΕ: Πυροτέχνημα Μεϊμαράκη για το εκλογικό σύστημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2005 17:28
A- A A+

«Μετά το πυροτέχνημα των πρόωρων εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης έριξε ένα ακόμα που αφορά το εκλογικό σύστημα των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών, ένα μόλις χρόνο πριν τη διεξαγωγή τους.

Η ΚΕΔΚΕ στο τακτικό της συνέδριο το Δεκέμβρη του 2003, τοποθετήθηκε αρνητικά, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία, σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο... Δεν υπάρχει κανένα σοβαρό επιχείρημα μείωσης της βάσης πολιτικής νομιμοποίησης των Δημάρχων και των Νομαρχών.

Στο ίδιο εξάλλου συμπέρασμα κατέληξε και η αρμόδια για τη σύνταξη του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων επιτροπή που μόλις πριν μια βδομάδα ολοκλήρωσε το έργο της.

Στην επιτροπή αυτή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έθεσε κανένα ζήτημα εκλογικού συστήματος και δε γνωρίζουμε αν συμφωνεί με τη θέση του κ. Μεϊμαράκη.

Είναι λοιπόν προφανές ότι το μόνο επιχείρημα που μπορεί να σταθεί είναι η εκλογική σκοπιμότητα της Νέας Δημοκρατίας...», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη περί αλλαγής του εκλογικού νόμου στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές.

Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ότι στα αξιώματα του Δημάρχου και του Νομάρχη πρέπει να αναδεικνύεται από την πρώτη Κυριακή ο υποψήφιος που συγκεντρώνει ποσοστό από 42% και πάνω. Με αυτόν τον τρόπο «εκφράζεται αυθεντικά η βούληση των πολιτών και δεν αλλοιώνεται με διάφορες συμφωνίες και συναλλαγές που πολλές φορές συμβαίνουν στο β΄γύρο και πλήττουν την ποιότητα της δημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή