Πυρά Βενιζέλου κατά του υπ. Υγείας για τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2005 11:44
A- A A+

Τα πυρά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, δέχθηκε ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση αναφορικά με τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος, «στο δίλημμα να προσληφθούν νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, κάτι απολύτως αναγκαίο για την πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη του ΕΣΥ ή να προσληφθούν εν έτι 2005 οι αγροφύλακες του 1993, ο κ. Καραμανλής απαντά: αγροφύλακες».

«Από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο, μέχρι τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και τη Χαλκιδική γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, πολίτες και μ.μ.ε. στέλνουν μηνύματα αγωνίας, που ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να καλύψει με μία επικοινωνιακή χρυσαλοιφή. Θεωρεί προφανώς ότι η αποστολή του εξαντλείται στο να καταγράφει τα προβλήματα και να υποβάλλει αιτήματα στον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών», παρατηρεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Θυμίζει έτσι ορισμένους δημάρχους παλιάς κοπής που είχαν τη θεωρία ότι για όλα τα προβλήματα δεν έχουν την ευθύνη αυτοί, αλλά η κεντρική κυβέρνηση. Σε αυτήν όμως την κυβέρνηση συμβαίνει να είναι μέλος ο υπουργός Υγείας», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί το αίτημά του για 9.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού μέσα στο 2005 ώστε να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία. «Δεν θα ικανοποιηθεί και σας το λέω εκ των προτέρων παρ’ότι δεν έχω πάρει απάντηση ποιο θα είναι το νούμερο. Η απάντηση θα δοθεί μέσα στον Αύγουστο στα πλαίσια της Κυβερνητικής Επιτροπής, που θα βγει μια απόφαση το τι παίρνει κάθε υπουργείο. Αυτό που ξέρω να σας πω είναι ότι ο χώρος της Υγείας θα έχει προτεραιότητα, μου το διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός στην τελευταία συνάντηση που είχα μαζί του», είπε ο υπουργός Υγείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή