Μονομερής κατάπαυση του πυρός από το Αζερμπαϊτζάν

Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 17:14
UPD:17:17
REUTERS/STRINGER

Σπίτι που έχει υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, στη διαφιλονικούμενη περιοχή Ναγκόρνο - Καραμπάχ.

A- A A+

Μονομερή κατάπαυση του πυρός κήρυξε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν, βάζοντας προσωρινό «τέλος» στις εχθροπραξίες με την Αρμενία, στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ.

Ωστόσο, η κατάσταση στην εμπόλεμη περιοχή παραμένει εκρηκτική, καθώς το Αζερμπαϊτζάν προειδοποίησε ότι εάν οι αρμενικές δυνάμεις δεν σταματήσουν τις «προκλήσεις» τους, τότε η κυβέρνηση του Μπακού θα «απελευθερώσει όλα τα κατεχόμενα από τους Αρμένιους, εδάφη».

EURONEWS

Παράλληλα, δήλωσε αποφασισμένο να ενισχύσει τις στρατηγικής σημασίας θέσεις που κατέλαβε, κατά τις χθεσινές εχθροπραξίες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 18 Αρμένιους και 12 Αζέρους.

Οι συγκρούσεις είναι οι σφοδρότερες μετά την εκεχειρία του 1994, η οποία τερμάτισε τον πόλεμο, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα - δηλαδή πού ανήκει αυτή η περιοχή, η οποία βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους.

Κατά τη διάρκεια των μαχών του 1994, περίπου 30.000 άτομα σκοτώθηκαν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι επέλεξαν τον δρόμο της προσφυγιάς.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή