Χίος: Ακόμη 300 πρόσφυγες και μετανάστες διέφυγαν από το hot spot

Εκατοντάδες οι πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του νησιού
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 20:33
UPD:02/04/2016 13:46
INTIME NEWS/politischios.gr / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΙΚΑΡΗΣ

Την Πέμπτη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το hot spot αποχώρησε και ο Ερυθρός Σταυρός, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

A- A A+

Ακόμη 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες φέρεται πως διέφυγαν πριν το απόγευμα της Παρασκευής από το hot spot της Χίου με κατεύθυνση προς το λιμάνι της πόλης, προκειμένου να ενωθούν με τα 500 άτομα που διέφυγαν το μεσημέρι.

Οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν την άφιξη του πλοίου της γραμμής Μυτιλήνη - Χίος - Πειραιάς για να επιβιβασθούν  με προορισμό τον Πειραιά.

Μεγάλος αριθμός προσφύγων κυρίως από τη Συρία έχουν μπει στον χώρο του λιμανιού εκεί όπου δένουν τα πλοία. Το γεγονός καθιστά δύσκολη την πρόσδεση του πλοίου «Blue Star 1» της γραμμής προς Πειραιά, το οποίο αναμένεται να φτάσει στη Χίο στις 22.30.

EURONEWS

Το βράδυ της Παρασκευής αναχώρησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Tera Jet» που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο νησί της Λέσβου εδώ και πολλές μέρες. Το πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες κινείται προς τη Χίο.

Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων λόγω των οποίων μέλη των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται μέσα στο hot spot βρέθηκαν εκτός με εντολή της Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας. Ανάμεσά τους οι «Γιατροί του Κόσμου» των οποίων το ιατρείο υπέστη σημαντικές ζημιές. Την Πέμπτη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το hot spot αποχώρησε και ο Ερυθρός Σταυρός, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή