Δ. Παπαδημούλης: ΔΝΤ και Ευρωπαίοι «τρέχουν» για να κλείσει η αξιολόγηση

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 11:56
UPD:11:57
SOOC/Aris Oikonomou

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης (φωτ. αρχείου), στις προθέσεις των δανειστών είναι να βρεθεί λύση εν όψει της εαρινής συνόδου κορυφής του ΔΝΤ, στις 15 Απριλίου, αλλά και της συνεδρίασης του Eurogroup στις 22 Απριλίου.

A- A A+

Οι Ευρωπαίοι δανειστές και ΔΝΤ «τρέχουν» για να βρεθεί λύση, να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να ολοκληρωθεί η συμφωνία αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, στις προθέσεις των δανειστών είναι να βρεθεί λύση εν όψει της εαρινής συνόδου κορυφής του ΔΝΤ, στις 15 Απριλίου, αλλά και της συνεδρίασης του Eurogroup στις 22 Απριλίου.

Ο ευρωβουλευτής εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τη στάση του ΔΝΤ, εκτιμώντας ότι το Ταμείο πιθανόν να υποχωρήσει και να δώσει «ψήφο ανοχής», αφού η Ελλάδα σηκώνει το βάρος της προσφυγικής κρίσης. «Το ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει άποψη, δεν εγκατέλειψε τις προσεγγίσεις του για τους αριθμούς, αλλά ενδεχομένως να δώσει μια ψήφο ανοχής με δεδομένο ότι η Ελλάδα σηκώνει όλο το βάρος της προσφυγικής κρίσης» τόνισε. Σημείωσε ακόμη ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «θέλει οπωσδήποτε το ΔΝΤ στο πιλοτήριο του τρίτου προγράμματος, αλλά δεν θέλει τις απόψεις του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους».

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, στην οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΔΝΤ, θα δώσει το «σήμα», προκειμένου να εισέλθει στην τελική ευθεία η αξιολόγηση και χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχημένη την επίσκεψη του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, καθώς –όπως είπε- οι συνομιλητές συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει σύντομα. «Οι Ευρωπαίοι θέλουν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, γιατί αντιμετωπίζουν έναν συνδυασμό προβλημάτων, μια πολυκρίση, στασιμότητα στην οικονομία και εύθραυστη μικρή ανάπτυξη: προσφυγικό, τρομοκρατία και βρετανικό δημοψήφισμα» επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι πιθανή αποτυχία της αξιολόγησης «θα τροφοδοτήσει την κάλπη του “όχι” στη Βρετανία και αυτό δεν το θέλει η ευρωπαϊκή ηγεσία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή