Euroleague: Συντριβή Ολυμπιακού στη Μόσχα

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 22:37
UPD:23:02
A- A A+

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε χθες, κατά την αναχώρηση της ομάδας του για τη Ρωσία, ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Μόσχα για να παίξει απέναντι στη Χίμκι τον τελικό των τελικών, αλλά μόνο αυτό δεν συνέβη απόψε.

Οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχθηκαν κατώτεροι της περίστασης, πραγματοποίησαν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τους στην Ευρωλίγκα και μη μπορώντας να ελέγξουν το ρυθμό και την περιφέρεια των Ρώσων συνετρίβησαν με 98-66, σε μια από τις βαρύτερες ήττες τους στη διοργάνωση.

Ταυτόχρονα, η ελληνική ομάδα μπορεί να ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα για τη συνέχεια καθώς ουσιαστικά είναι εκτός συνέχειας και προημιτελικών, για πρώτη φορά ύστερα από 11 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στους «8».

Το σενάριο που τους θέλει να συνεχίζουν είναι ακραίο και έχει πολλούς... αστερίσκους, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν στηρίζονται πια στις δυνάμεις τους αλλά σε συνδυασμούς αποτελεσμάτων και υπό την προϋπόθεση ότι θα νικήσει την άλλη εβδομάδα στο ΣΕΦ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τι θέλει ο Ολυμπιακός; Κατ΄ αρχάς αυτή την αγωνιστική να νικήσει απόψε η Μπαρτσελόνα την Μπάμπεργκ στη Βαρκελώνη και αύριο η Λαμποράλ Κούτσα τη Ρεάλ στη Βιτόρια.

Αν πάνε έτσι τα πράγματα μεταφερόμαστε στην επόμενη εβδομάδα, για τη 14η και τελευταία αγωνιστική. Τότε, θα πρέπει να χάσει πάλι η Μπάμπεργκ, αυτή τη φορά εντός έδρας από τη Λαμποράλ, να νικήσει η Ζαλγκίρις την Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ τη Χίμκι.

Σε αυτή την περίπτωση προκύπτει τετραπλή ισοβαθμία με Ρεάλ, Χίμκι, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό, που ευνοεί τους «ερυθρόλευκους» και τους «μπλαουγκράνα». Ακραίο, αλλά μαθηματικά εφικτό.

Αγωνιστικά, δεν μπορούν να ειπωθούν και πολλά πράγματα. Η πειραϊκή ομάδα ήταν παρούσα μόνο στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης, καθώς μόνο ως τότε ήταν μέσα στο παιχνίδι. Το δεκάλεπτο έκλεισε 22-25 για τους Ρώσους και ο Ολυμπιακός έμεινε κοντά στο σκορ ως το 33-35, που σημείωσε με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι ο Γουόρικ.

Αμέσως μετά ακολούθησε ένα σερί 11-0 της Χίμκι με δύο τρίποντα του Σβεντ, ένα του Χάνεϊκατ και καλάθι του Όγκουστιν, που εκτόξευσε τη διαφορά στο 46-33 και έκτοτε η ομάδα του Ιβάνοβιτς άρχισε να παίζει μόνη της. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν από δυνάμεις και λύσεις, άμυνα δεν έπαιξαν ποτέ και στο τέλος πήραν ό,τι άξιζαν, δηλαδή τίποτα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις