Ερντογάν: Φάνηκε το αποκρουστικό πρόσωπο των τρομοκρατών

Επτά οι νεκροί από την έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 20:58
UPD:21:32
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Ο κ. Ερντογάν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια.

A- A A+

Η βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ αποκάλυψε το «αποκρουστικό πρόσωπο» των «τρομοκρατών», οι οποίοι «βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Brookings Institute, στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε, η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 27.

«Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας μας θα θέσει τέλος, αν το θέλει ο Θεός στην τρομοκρατία», επισήμανε ο κ. Ερντογάν.

Η επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ, με ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, είχε στόχο ένα μικρό λεωφορείο που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και διαπράχθηκε κοντά στον μεγαλύτερο σταθμό λεωφορείων της μεγαλύτερης πόλης της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς και επτά από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι πολίτες.

EPA/STR

Φωτογραφία από το σημείο της έκρηξης στο Ντιγιάρμπακιρ.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν επισκεφθεί το Ντιγιάρμπακιρ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Ερντογάν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια.

Επεισόδιο στην Ουάσιγκτον πριν την ομιλία του Ερντογάν

Επεισόδιο σημειώθηκαν σε μικρή απόσταση από το κτήριο του ιδρύματος Brookings, την ομιλία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν στελέχη της ομάδας ασφαλείας του επικεφαλής του τουρκικού κράτους προσέγγισαν διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν μια κινητοποίηση υπέρ των Κούρδων, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου 40 διαδηλωτές κράταγαν πλακάτ του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), όπως επίσης και ομοιώματα που αναπαριστούσαν τον κ. Ερντογάν με ένδυση κρατουμένου.

Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια, περίπου δέκα διαδηλωτές αυτήν την φορά υπέρ του Τούρκου προέδρου κράδαιναν τουρκικές σημαίες.

Μέλη της ομάδας ασφαλείας του Τούρκου προέδρου έδειξαν να αντιδρούν στην παρουσία δημοσιογράφων της τουρκικής αντιπολίτευσης που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονταν μεταξύ των διαπιστευμένων εκπροσώπου του Τύπου.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας σωματοφύλακας του Ερντογάν χτύπησε έναν εκπρόσωπο του κρατικού ραδιοφωνικού δικτύου NPR των ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή