«Κόντρα» Ευρωπαϊκής Ενωσης-Σκοπίων για την κρίση

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2001 07:28
UPD:07:50
A- A A+

«Πόλεμος» δηλώσεων ξέσπασε χθες βράδυ μεταξύ Βρυξελλών και Σκοπίων. Ο ύπατος εκπρόσωπος ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χαβιέ Σολάνα, είπε ότι υπάρχουν ριζοσπαστικά στοιχεία στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, που επιθυμούν στρατιωτική λύση, υπονοώντας σαφώς τον πρωθυπουργό Γκεοργκιέφσκι και τον υπουργό Εσωτερικών Μποσκόφσκι.

Δίνοντας αμέσως απάντηση στον Χαβιέ Σολάνα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, δήλωσε χθες βράδυ : «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι κάποιος να μας βοηθήσει. Μόνοι μας θα πρέπει να πολεμήσουμε και μπορούμε να το κάνουμε, ανακοινώνοντας ταυτοχρόνως τη σύσταση ειδικής μονάδας του στρατού για μάχη σώμα με σώμα.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνησης της FYROM προέβη χθες η ελληνική κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς στις ταραχές της Δευτέρας, διαδηλωτές αφαίρεσαν την σημαία μας από τον εξώστη του ελληνικού γραφείου Τύπου.

Οι ΗΠΑ, επέτρεψαν χθες βράδυ, την αποχώρηση του μη άκρως απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας τους στα Σκόπια και ανανέωσαν την ταξιδιωτική οδηγία, καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα, περιγράφοντας την εκεί κατάσταση ως άστατη και δυνητικά επικίνδυνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή