Βουτιά με αλεξίπτωτο σε παγωμένη λίμνη

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 15:20
UPD:15:27
RT
A- A A+

Άλμα από ένα αεροπλάνο κατευθείαν σε άνοιγμα της παγωμένης λίμνης Βαϊκάλης πραγματοποίησαν έξι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές το Σαββατοκύριακο.

Οι ριψοκίνδυνοι αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν το άλμα σε ύψος 1.200 μέτρων, για να πέσουν μέσα στα παγωμένα νερά, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Δεκάδες λάτρεις του πάγου και των extreme sports βρέθηκαν στη λίμνη Βαϊκάλη τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Baikal Rift», δείχνοντας να μην πτοούνται από το τσουχτερό κρύο.

Η λίμνη είναι γνωστή και ως το «μπλε μάτι της Σιβηρίας», ενώ από το 1996, λόγω της φυσικής της ομορφιάς, η UNESCO την έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Με μέγιστο βάθος 1.680 μέτρων, αποτελεί τη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, καθώς επίσης και τη λίμνη με τον μεγαλύτερο όγκο γλυκού νερού. Περιέχει πάνω από ένα πέμπτο του γλυκού νερού παγκοσμίως και περισσότερο από 90% του γλυκού νερού της Ρωσίας, ενώ η έκτασή της είναι φτάνει τα 31.468 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή