Καταγγελία Καστανίδη για απόλυση υπαλλήλου της Βουλής

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2005 14:02
UPD:14:05
A- A A+

Την απόλυση υπαλλήλου της Βουλής «με την κατηγορία ότι, χωρίς δικαίωμα, έλαβε γνώση απορρήτων πληροφοριών τις οποίες εξήγαγε από το γραφείο της», καταγγέλλει σε γραπτη δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καστανιδης τα εν λόγω δεδομένα «αφορούν στις χρηματιστηριακές συναλλαγές του βουλευτού Αχιλλέα Καραμανλή, όπως αυτές αποτυπώνονται στη δήλωση “πόθεν έσχες”, που κατ’ έτος υποβάλλει ο συγκεκριμένος βουλευτής».

Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, «η απόφαση απολύσεως της υπαλλήλου είναι πρωτοφανής στα διοικητικά χρονικά του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παραπέμπει σε εποχές του “ένδοξου” παρελθόντος της Δεξιάς και οδηγεί σε έλεγχο της διοικητικής δράσης των υπαλλήλων μέσα σε καθεστώς απειλής και φοβίας».

Ο κoινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διερωτάται «πως είναι δυνατόν να παραβιάζονται απόρρητες πληροφορίες για προσωπικά δεδομένα, όταν οι σχετικές πληροφορίες για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές του βουλευτή Αχιλλέα Καραμανλή ήλθαν στο φως της δημοσιότητας δυο μέρες πριν από την τέλεση των πράξεων, για τις οποίες κατηγορήθηκε και απολύθηκε η συγκεκριμένη υπάλληλος».

«Ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής είναι εχέφρων και ευαίσθητος άνθρωπος, ώστε να μην επιτρέψει τελικώς στον εαυτό του να παραμείνει στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που χρειάστηκε, για την μεν επάνοδό του στο Κοινοβούλιο μια σκανδαλώδη δικαστική απόφαση, για δε τις πρώτες ημέρες της νέας θητείας του μίαν απόλυση», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καστανίδης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή