Aδεια παραμονής σε αλλαδαπούς που είναι στην Ελλάδα από το 2001

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2005 14:26
UPD:15:08
A- A A+

Συνεχίζεται σήμερα στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής η συζήτηση, η οποία άρχισε χθες, του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος προχώρησε σε αλλαγή στο νομοθετικό κείμενο, που απαντά στις παρατηρήσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και δίνει τη δυνατότητα απόκτησης της ιδιότητας του «επί μακρόν διαμένοντος», σε όσους μετανάστες έχουν συμπληρώσει μία πενταετία διαμονής στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο του 2001 (και όχι από το 2004, όπως προέβλεπε η αρχική ρύθμιση).

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Μάνος, επισήμανε ότι το νομοσχέδιο πάσχει από μια αφόρητη περιπτωσιολογία.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το νομοσχέδιο θα κριθεί από την εφαρμογή του. «Δεν θα διστάσουμε να το αλλάξουμε στην πορεία αν χρειαστεί».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στην χθεσινή παρέμβασή του είπε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών, όταν δεν έχουμε εξασφαλίσει τα στοιχειώδη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή