Λευκωσία: «Ας μη συγχέουμε τη λύση του Κυπριακού με την αναγνώριση»

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2005 14:28
UPD:14:34
A- A A+

«Aυτό που αναμενόταν ήταν η ανεπιφύλακτη υπογραφή του Πρωτοκόλλου εκ μέρους της Τουρκίας χωρίς οποιεσδήποτε επιφυλάξεις, οι οποίες να ανατρέπουν την ουσία της διεθνούς συμφωνίας την οποία υπογράφει η Τουρκία και την εφαρμογή της τελωνειακής ένωσης σε όλο της το εύρος και όλη της την έκταση και στα δέκα νέα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη δήλωση της Αγκυρας περί μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για τη θέση της Κομισιόν ότι η αναγνώριση αποτελεί θέμα των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Χρυσοστομίδης έκανε λόγο για σοβαρή παρεξήγηση. Όπως επισήμανε, «η Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρίζεται από όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. πλην της Τουρκίας. Αναγνωρίζεται επίσης από όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών, από τον ίδιο τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών».

«Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς υπονοείται. Εάν υπονοείται ότι μέσω των ΗΕ θα υπάρξει λύση του κυπριακού προβλήματος, εκεί συμφωνούμε απολύτως. Αλλά ας μη συγχέουμε τη λύση με την αναγνώριση», παρατήρησε ο κ. Χρυσοστομίδης.

Πηγή ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή