Ανακοίνωση της Βουλής για την καταγγελία Καστανίδη

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2005 15:54
UPD:15:56
A- A A+

Ανακοίνωση εξέδωσε η Βουλή των Ελλήνων με αφορμή την καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για απόλυση υπάλληλου της http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/03/1076777.htm .

«Επειδή η δήλωση του κ. Καστανίδη προφανώς στηρίζεται σε ανακριβή δεδομένα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «διευκρινίζονται τα ακόλουθα»:

«1. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Βουλής αποφάσισε στις 2 Αυγούστου 2005 τη λύση της σύμβασης εργασίας υπαλλήλου της Βουλής που υπηρετούσε στην Ειδική Υπηρεσία Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών έπειτα από διαδικασία απολύτως αντικειμενική και αυστηρά υπηρεσιακή. Συγκεκριμένα, το παράπτωμα της υπαλλήλου περιήλθε σε γνώση της Διοικήσεως έπειτα από έγγραφη καταγγελία υπαλλήλων της ιδίας υπηρεσίας και σχετική αναφορά της προϊσταμένης της. Ευθύς διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, κατά την οποία εξετάσθηκαν συνολικά πέντε υπάλληλοι της υπηρεσίας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα καταγγελλόμενα. Στη συνέχεια, το όλο θέμα παρεπέμφθη, όπως η νομοθεσία ορίζει, λόγω της σοβαρότητάς του στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο δεν είχε τη δυνατότητα επιβολής άλλης ποινής, πλην εκείνης της λύσης της σύμβασης εργασίας. (Η συγκεκριμένη υπάλληλος προσελήφθη τον Φεβρουάριο του 2004 με σύμβαση αορίστου χρόνου).

2. Η υπάλληλος χωρίς δικαίωμα, χωρίς εντολή, χωρίς υπηρεσιακό λόγο και σε χρόνο που δεν εκτελούσε υπηρεσία, προέβη στην εξαγωγή και αποκομιδή πληροφοριών, που ετηρούντο σε αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα βουλευτών. Από τους φακέλους αυτούς έλαβε προς χρήση φωτοαντίγραφα. Αξίζει να σημειωθεί, πράγμα το οποίο διαφεύγει από τον κ. Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ότι η υπάλληλος δεν ασχολήθηκε με τα στοιχεία εκείνα που πρόσφατα είχαν δημοσιοποιηθεί από τη Βουλή, αλλά παραβίασε τους φακέλους παρελθόντων ετών συγκεκριμένου βουλευτού, στους οποίους πρόσβαση είχαν μόνο οι ορκωτοί λογιστές.

3. Ακόμη, επισημαίνεται ότι η Ειδική Υπηρεσία Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, η οποία συγκεντρώνει τους φακέλους των εν ενεργεία και πρώην βουλευτών, είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη και τηρεί άκρως απόρρητα στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα. Η υπηρεσία αυτή εποπτεύεται από διακομματική Επιτροπή, στην οποία μετέχουν πλην των εκπροσώπων των κομμάτων και ανώτατοι δικαστικοί. Μόνο η Επιτροπή αυτή καθορίζει ποια στοιχεία δημοσιοποιούνται.

4. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η Βουλή λειτουργεί με απόλυτα υπηρεσιακό τρόπο και απαιτεί από τους υπαλλήλους της να τηρούν τους κανόνες εχεμύθειας και χρηστής διοίκησης, όπως συμβαίνει απαρέγκλιτα μέχρι σήμερα. Οι κανόνες αυτοί δεν επιδέχονται κομματικής εκμετάλλευσης, όπως ατυχώς συνέβη με την ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Καστανίδη, ο οποίος επιχειρεί να εμπλέξει στις κομματικές αντιπαραθέσεις υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι ενήργησαν απολύτως υπηρεσιακά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή