Διακόπηκε η γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ, καθώς ο χώρος έπρεπε να παραδοθεί λόγω των αθλητικών δεσμεύσεων που υπήρχαν.
Η γενική συνέλευση θα συνεχιστεί το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 4 Απριλίου 2016 στον ίδιο χώρο.
Παρούσα, στη γενική συνέλευση ήταν και η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως και ορισμένοι πρόεδροι άλλων Δικηγορικών Συλλόγων.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Βασίλης Αλεξανδρής έκανε μια ενημερωτική διαχρονική αναδρομή της πορείας της αποχής των δικηγόρων από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε την 12η Ιανουαρίου 2016 έως και σήμερα, ενώ αναφέρθηκε και στις ενέργειες που έκανε το δικηγορικό σώμα για το ασφαλιστικό και τις επαφές που υπήρξαν, τόσο σε πανελλαδικό όσο και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, το τελευταίο διάστημα από την πλευρά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Καντρούκαλου έγινε «μια πρόταση βελτίωσης, με και όχι εισαγωγικά, αλλά και για αυτές τις βελτιώσεις ο κ. Κατρούγκαλος υποσχέθηκε μόνο προφορικά ότι θα τις πραγματοποιήσει».
Οι προτάσεις αυτές «δεν ικανοποιούν», τόνισε ο κ. Αλεξανδρής, πολύ περισσότερο όταν μέχρι τώρα δεν υπάρχει νομοσχέδιο. «Η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη ως προς το χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου, καθώς συνεχώς μετατίθεται» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν έχει εναλλακτικές προτάσεις για το ασφαλιστικό.
Το ασφαλιστικό προνομοσχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή είναι:
- Εργαλείο κάλυψης δημοσιονομικών ελλειμμάτων,
- Οδηγεί τους δικηγόρους σε πρόωρη συνταξιοδότηση και αύξηση των ανείσπρακτων ασφαλιστικών οφειλών,
- Οδηγεί σε ραγδαία κάθοδο προς τη φτωχοποίηση,
- Μειώνει το επίπεδο ζωής,
- Αυξάνει το κόστος πρόσβασης στη Δικαιοσύνη.
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ τόνισε ότι η υποχώρηση τώρα θα έστελνε λανθασμένο μήνυμα στην Κυβέρνηση και προσέθεσε ότι η αποχή πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν βελτιώσεις επί του ασφαλιστικού προνομοσχεδίου.
Ο κ. Αλεξανδρής κατέληξε ότι η αποχή πρέπει να συνεχιστεί στο ίδιο πλαίσιο.
Οι δικηγόροι που έλαβαν το λόγο στο μεγαλύτερο μέρος, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της αποχής, λίγοι έθεσαν τον προβληματισμό τους ως προς την αναγκαιότητα συνέχισης της αποχής, ενώ ελάχιστοι τάχθηκαν ευθέως κατά της συνέχισης της αποχής.
Οι δικηγόροι που μίλησαν, μεταξύ των άλλων, ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο είναι επικίνδυνο και ισοπεδωτικό και οδηγεί στην έξοδο από το δικηγορικό σώμα, ενώ πρότειναν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το «Χίλτον» με γραβάτες και ταγιέρ και να κάνουν κατάληψη σε δημόσια κτήρια.
Naftemporiki.gr