Ταχύτατη εκπαίδευση σε χειρωνακτικές εργασίες μέσω Augmented Reality

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 22:56
EPA/ROLEX DELA PENA

Η ομάδα της Fujitsu σύντομα σχεδιάζει να δοκιμάσει το πρωτότυπο σε γραμμή συναρμολόγησης με πραγματικούς εργάτες.

A- A A+

Τη χρησιμότητα της Augmented Reality (Επαυξημένης Πραγματικότητας) σε αντικείμενα όπως οι χειρωνακτικές εργασίες επιδεικνύει συσκευή που αναπτύχθηκε από τη Fujitsu, που εκπαιδεύει άπειρους εργαζομένους, προβάλλοντας μπροστά τους τις κινήσεις των χεριών των ειδικών, που γνωρίζουν καλά τη δουλειά.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Scientist, ο οδηγός είναι βίντεο που προβάλλεται από ειδικό projector, με επεξηγηματικό κείμενο και υποδείξεις σημαντικών αντικειμένων και σχεδιαγραμμάτων. Εικονικά κουμπιά επίσης προβάλλονται στην επιφάνεια εργασίας, επιτρέποντας στον χρήστη να κάνει pause και rewind το βίντεο, εάν ο εργαζόμενος θέλει να ξαναδεί κάτι.

Για σκοπούς δοκιμής του συστήματος, ζητήθηκε από 16 εργάτες να φτιάξουν έναν πίνακα κυκλωμάτων από Lego. Οι μισοί καθοδηγούνταν από τα εικονικά χέρια, ενώ οι άλλοι ακολούθησαν συμβατικές μεθόδους (παρακολούθηση βίντεο, ή κάποιου άλλου να το κάνει). Αυτοί που ακολούθησαν την πρώτη μέθοδο ήταν σε θέση να τελειώσουν τη δουλειά στον μισό χρόνο από τους άλλους οκτώ, ενώ όπως είπαν θυμόντουσαν καλύτερα τα βήματα.

Η ομάδα της Fujitsu σύντομα σχεδιάζει να δοκιμάσει το πρωτότυπο σε γραμμή συναρμολόγησης με πραγματικούς εργάτες.

Προτεινόμενα για εσάς