Απάντηση ΠΑΣΟΚ στους ισχυρισμούς Αλογοσκούφη για τους φόρους στα ακίνητα

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2005 20:42
A- A A+

«Επειδή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης γνωρίζει γραφή και ανάγνωση, είναι προφανές ότι απλώς λέει εν γνώσει του ψέματα, όταν επικαλείται το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει τη φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Οσα κάνει ο κ. Αλογοσκούφης με τον ΦΠΑ στα ακίνητα, την επιβολή νέων φόρων με το τέλος συναλλαγής και το φόρο υπερτιμήματος και την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο αναφέρεται ρητά "η ταυτόχρονη πλήρης κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ώστε να μειωθεί το κόστος κατασκευής"», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ εντοπίζει το πρόβλημα στο «πότε γίνεται η εφαρμογή του ΦΠΑ στα ακίνητα, πως γίνεται και με ποιο στόχο γίνεται.

Ο κ. Αλογοσκούφης είχε τη δυνατότητα να πάρει παράταση για την εφαρμογή του ΦΠΑ, την οποία δεν ζήτησε καν, γιατί ο στόχος του είναι καθαρά φοροεισπρακτικός. Στο πλαίσιο αυτό, δεν έχει καμία σχέση η αναφορά στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ με όσα κάνει σήμερα ο κ. Αλογοσκούφης.

Τι σχέση έχει «η ταυτόχρονη πλήρης κατάργηση του φόρου μεταβίβασης, ώστε να μειωθεί το κόστος κατασκευής» που αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, με όσα κάνει ο κ. Αλογοσκούφης και η κυβέρνηση της ΝΔ, που μιλά για σταδιακή κατάργηση και επιβάλλει νέους φόρους με το τέλος συναλλαγής και το φόρο υπερτιμήματος, οι οποίοι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών που θα ακολουθήσει;

Προφανώς καμία. Αλλά ο κ. Αλογοσκούφης θεωρεί ότι, θα δικαιολογήσει την πολιτική του με λαθροχειρίες και κουτοπονηριές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή