Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2005 10:57
UPD:11:05

A- A A+

Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται σήμερα στους δρόμους και το μετρό του Λονδίνου, τέσσερις εβδομάδες μετά τις δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου και δύο εβδομάδες μετά το δεύτερο κύμα των αποτυχημένων επιθέσεων.

Η σημερινή αστυνομική κινητοποίηση αποτελεί τη σημαντικότερη επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας στη βρετανική πρωτεύουσα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αστυνομία θα χρησιμοποιήσει ενισχύσεις από άλλες περιοχές της χώρας σε περιπολίες στο μετρό, ενώ τα τραίνα και τα λεωφορεία θα παρακολουθούνται από αστυνομικούς με πολιτικά.

Ωστόσο η πλειονότητα των αστυνομικών που συμμετέχουν στη σημερινή επιχείρηση φορούν κίτρινα φωσφορίζοντα διακριτικά για να γίνεται αισθητή η παρουσία τους σε ολόκληρη της βρετανική πρωτεύουσα.

Εκατοντάδες ειδικοί αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό έχουν λάβει θέσεις σε διαφορετικά σημεία της πόλης για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη επίθεση, συνεπικουρούμενοι από μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού SAS.

Η μαζική αυτή αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται την ώρα που αυξάνονται οι επικρίσεις για τους εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας οι οποίοι έχουν επιβληθεί στους αστυνομικούς μετά την 7η Ιουλίου.

Πηγές: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή