ΓΣΕΕ: «Οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν την αναπλήρωση του εισοδήματος τους»

Από τον αυξανόμενο πληθωρισμό
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2005 15:14
A- A A+

Ανακοίνωση με αφορμή την εκτίναξη του πληθωρισμού στο 3,9% τον Ιούλιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/04/1077101.htm , εξέδωσε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), επισημαίνοντας ότι η ακρίβεια «μειώνει δραματικά την αγοραστική δύναμη του εργαζομένου και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο εισόδημα του».

«Τα πρώτα αποτελέσματα της αύξησης του Φ.Π.Α., που όπως είχαμε προβλέψει», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «ενέτειναν την ακρίβεια, γίνονται ορατά και στην αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος με μεγάλη ταχύτητα απλώνεται και απομυζείται το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων».

Όπως υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ, «οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει πλέον τις αντοχές τους και θα διεκδικήσουν την αναπλήρωση του εισοδήματος τους από τον συνεχώς αυξανόμενο πληθωρισμό», καθώς όπως επισημαίνει, «σε μια περίοδο που ο οικογενειακός προϋπολογισμός επιδεινώνεται κατάφορα, η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη χωρίς να λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα».

«Θα διεκδικήσουμε αύξηση του εισοδήματος, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση του εργαζομένου. Δεν μπορεί να μειώνονται συνεχώς τα έσοδα της ελληνικής οικογένειας, να αυξάνονται τα έξοδα της και να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία ζητεί ουσιαστικά μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή